Yleistä tietoa toiminnasta

Ratsastuskoulu avoinna arkisin 15 - 21.

Loma-aikojen ja pyhäpäivien aukioloaikojen muutoksista ilmoitamme erikseen.

Ratsastuskouluumme ovat tervetulleita kaikentasoiset ratsastajat. Tarjoamme ammattitaitoista ratsastuksenopetusta lapsille ja aikuisille. Opetus on kannustavaa ja yksilöllisyydet huomioivaa. Ratsastustunnit jaotellaan tasoryhmittäin. Ratsastajien toiveet tuntien sisällöstä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Opetuksessa käytetään tarvittaessa No Shout-järjestelmää, jolloin ratsastajille laitetaan korvanapit joiden kautta he kuulevat opettajan ohjeet ilman häiriöitä kuten esimerkiksi vesisateella.

Ratsastuskoulumme on motivoitunut kehittämään sinun ratsastustaitoasi oletpa sitten ratsastamisen juuri aloittanut tai ehkä jo vaativampia asioita treenaava aktiiviharrastaja. Ratsastuskoulussamme painotetaan turvallisuutta ja ratsastuksen perusasioiden tärkeyttä. Näin voit kehittyä ratsastajana systemaattisesti ja ratsastusharrastus antaa sinulle onnistumisen elämyksiä.

Ratsastuskoulussamme voit treenata määrätietoisesti taitojen karttuessa. Opetushevosilla on mahdollista valmentautua ja kilpailla kun olet siihen valmis. Opetushevosemme ovat koulutettuja, osa opetushevosistamme on kilpaillut kansallisella Helppo A-tasolla. Opetushevoset hyppäävät mielellään ja niillä on kilpailutaustaa esteratsastuksessakin.

Ratsastuskoulussamme kaikilla säännöllisesti ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n jäsenkortti tai Green Card -kortti. Säännöllinen harrastaja ratsastaa vähintään 3 kertaa kuukaudessa. Satunnaisratsastajat (alkeiskurssilaiset, kokeilijat, ryhmät) on vakuutettu tallin puolesta. SRL:n jäsenkortin saa, kun kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon ratsastusseuran kautta. Suosittelemme yhteistyöseura Liperin Ratsastajat ry:n jäsenyyttä.

Ratsastuskoulumme ei tarjoa maastoratsastustunteja. Opetushevoset pääsevät maastoon henkilökunnan kanssa.

Ratsastuskoulustamme on mahdollista saada hoitohevosia, kun sinulle on kertynyt riittävästi taitoa ja tietoa hevosen hoidosta ja käsittelystä. Hoitajien alaikärajana on 10 vuotta.

04.png